Ceauasu de Campie


Primăria:

Primar: Szabó József Levente

Viceprimar: Feier Dumitru

Adresa: Loc. Ceuasu de Campie, str. Principala 204, jud. Mures,
Telefon: 0265-324112, 0265-324164

E-mail: ceuasu@cjmures.ro, primar@ceuasudecampie.ro
Web: www.ceuasudecampie.ro

Amplasarea geografica:

Comuna este situată pe pârâul Voiniceni şi pe drumul National DN 15 E Târgu-Mureş - Râciu - Cluj-Napoca, la 14 km de Târgu-Mureş.
Este invecinata cu : comuna Sintana de Mures, comuna Glodeni ,comuna Bala, comuna Riciu, comuna Band,comuna Madaras, si se compune din 8 sate: satul Ceuasu de Cimpie- resedinta comunei Ceuasu de Cimpie
satul Voiniceni
satul Porumbeni
satul Cimpenita
satul Herghelia
satul Culpiu
satul Sabed
satul Bozed.


Populatia ,situatie sociala:
Comuna Ceuasu de Cimpie are o populatie de 5419 locuitori., dintre care 2.222 români, 2.675 maghiari şi 519 rromi. Are o suprafata de teren agricol de 5492 ha si paduri in suprafata de 1772 ha.
Dupa anul 1990 s-au marit PUG-urile, s-au construit locuinte noi in localitatea Voiniceni Ceuasu de Cimpie. Populatia care a construit sunt familiile care si-au schimbat domiciliul de la oras la tara.
Cea mai mare parte din populatia comunei lucreaza in agricultura.Aproximativ 20% din populatie este angajata in industrie in municipiul Tg- Mures s-au la agenti economici care au pncte de lucru in comuna noastra.
Pe raza comunei noastre avem agenti economici care se ocupa cu activitati de prelucrare a lemnului, panificatie, patiuserie, vinificatie.
Sunt renumite vinurile produse la Frema viticola din localitatea Culpiu.

Caracteristici infrastructurale si economice


Satul de resedinta Ceuasu de Cimpie se afla la o distanta de 15 km de municipiul Tirgu Mures , Judetul Mures.
In anul 2000 s-a introdus apa potabila in localitatile Ceuasu de Cimpie , Cimpenita si Voiniceni. In anul 2006 s-a introdus apa potabila in localitatea Sabed. In toate cele patru localitati fondurile au fost primite prin Phare ,proectele au fost intocmite prin Consiliul Judetean Mures.
In anul 2006 s-a intocmit un proect conform Ordonantei nr.7/2006 prin care s-au obtinut fonduri pentru intocmirea proectului pentru introducerea apei potabile in localitatea Porumbeni.
Urmeaza sa intocmim proect in vederea demararii unei investitii majore pentru sistemul de canalizare.
Reteaua de apa potabila ajunge intr-un procent de 50% la populatia din comuna noastra ,iar reteaua de gaze naturale ajunge la aproximativ 80% din populatie , si aceste gospodarii beneficiaza de distributia de gaze naturale .
Fiecare localitate componenta comunei noastre are 1 scoala generala, o gradinita. Adica pe raza comunei noastre exista 8 scoli generale, 8 gradinite.
Datorita numarului mic de copii procentul de folosire a scolilor si gradinitelor in localitatile : Bozed, Culpiu, Herghelia,Cimpenita folosirea acestor spatii este redusa.
Pe raza comunei noastre exista un Dispensar Uman unde isi desfasoara activitatea 3 medici de familie, 3 asistente medicale, 1 medic stomatolog, exista o farmacie umana care are angajata 1 farmacist si 3 asistenti de farmacie.
n comuna Ceuasu de Cimpie avem un Dispensar Veterinar unde avem angajat 2 medici veterinari si 1 tehnicean veterinar.
Locuitorii comunei noastre se ocupa cu cresterea animalelor specii bovine, ovine ,porcine, pasari.
In localitatea Cimpenita locuitorii se ocupa cu impletituri din papura, iar in localitatea Porumbeni locuitorii se ocupa cu producerea materiei priome pentru pasata de macese, aceste ocupatii locuitorii le-au mostenit si sunt obiceiuri vechi.
In localitatea Ceuasu de Cimpie exista monumente istorice Clopotnita de la Biserica reformata, exista in localitatea Porumbeniu biserica ortodoxa care este monument istoric.


Prioritati de dezvoltare-Dezvoltarera agro- turismului
-infintarea unor puncte de lucru pentru prelucrarea materiei prime(lapte de vaca si lapte de oaie) in produs finit .
-protectia mediului

Consiliul local

 

Bordás Demeter
Csécs Sándor
Farkas Domokos
Fechete Ioan
Feier Dumitru
Fekete Gyula
György-Nagy Károly
Kovács Mihály
Mailat Marinel
Molnár Sándor-Attila
Nagy Florin
Vas Alexandru
Szilágyi Dezső
Togănel Petru
Zólyomi Antal

 

Documente
Galerie foto
Tirgu Mures Tirgu Mures 2

Mai departe la galeria foto