Despre noi

In anul 2005 Consiliul Judeţean Mureş a pus bazele Asociaţiei “Zona Metropolitană Tîrgu-Mureş”. Autoritatea judeţeană a efectuat primii paşi concreţi pentru constituirea parteneriatului, care întruneşte în prezent 14 autorităţi locale: Consiliul Judeţean Mureş, municipiul Tîrgu-Mureş, oraşul Ungheni şi comunele Acăţari, Ceuaşu de Câmpie, Corunca, Crăciuneşti, Cristeşti, Ernei, Gheorghe Doja, Livezeni, Pănet, Sâncraiu de Mureş, Sângeorgiu de Mureş şi Sânpaul.
Principalul scop al asocierii este identificarea intereselor comune ale localităţilor şi promovarea proiectelor în comun pentru o dezvoltare regională echilibrată. Cu toţii observăm dezechilibrele între nivelul de dezvoltare a municipiului Tîrgu-Mureş şi comunităţile din imediata apropiere. Dorim să cooperăm pentru un transport în comun eficient, asigurarea canalizării şi alimentării cu apă, managementul deşeurilor, fluidizarea traficului auto, etc. Este de o importanţă majoră, că am reuşit să aducem la aceeaşi masă de discuţii autorităţile locale, care prin dialog, iau cunoştinţă de proiectele de dezvoltare ale celorlalte comunităţi şi le pot armoniza.
Prin intermediul Asociaţiei „Zona Metropolitană Tîrgu-Mureş” am creat premisele accesării fondurilor nerambursabile. Pe bază de proiecte am atras fonduri care ne-au permis realizarea paginii de internet a Asociaţiei şi organizarea unor sesiuni de formare profesională a personalului din administraţia locală, pentru a putea face faţă provocărilor pe care le-a adus integrarea noastră în Uniunea Europeană. Printre priorităţile Asociaţiei în perioada imediat următoare se numără accesarea de fonduri structurale, pentru a instaura în zona metropolitană un climat economic şi social favorabil.

Documente
Galerie foto
Tirgu Mures Tirgu Mures 2

Mai departe la galeria foto